Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
25.05.2017 04:21 - Как да пазаруваме перспективно
Автор: amarila Категория: Други   
Прочетен: 762 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 02.12.2019 04:28

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Перспектива- поглед в далечината. Близките ми често ме обвиняват, че съм импулсивна и не мисля в перспектива. А всъщност е точно обратното. Всяко мое действие е добре обмислено от мен, всяко чувство някак си продължава във времето, а това, че го обмислям по-бързо, е съвсем друг въпрос. Характерът ми е такъв. По същия начин действам при пазаруване. Всяка дреха, обувка, гривна, шнола, червило, са купени с някаква мисъл и идея, нищо че купувам и решавам наистина много бързо. А идеите при пазаруване са две : 1. " Уоу, страхотно е! Трябва да го имам.Дори и да сбъркам, ще му намеря приложение." и 2.  " Ето това е. Точно това търся от сто години, най-накрая го открих. Ще го пазя като зеницата на окото си." Опита ми показа, че мисъл номер едно понякога води до грешки, защото вторият поглед е много важен, а него го отправям след около час-два или направо след седмица. " Грешките " комбинирам по-трудно. Докато дрехите, купени под влияние на номер две, на практика са вечни за мен.

" Вечните " дрехи и аксесоари са изключително важен елемент не само от гардероба ни, но и от нас самите. Просто те ни изразяват напълно, защото, макар че са класически, ние избираме различни модели и кройки. Или след избора влагаме някаква индивидуалност, така че дрехата вече е "наша", а не просто " малката черна рокля, която е просто уникална. "  Тези няколко елемента, които ще изброя по-надолу, съставят основата на гардероба ни. По тях може да се съди за вкуса ни към дрехите като цяло. Ето ги и тях:

1. Любимите ви джинси

Ако зададем на жена въпрос, защо любимите й джинси  са й любими, вече ще познавате около 30% от вкуса й. Освен това, те винаги имат и сантиментална стойност.

2. Коженото яке

Боже, колко е преживяло! То е почти като албум със снимки, толкова е наситено със спомени. И няма как, защото винаги, когато сме били бунтарски настроени или  на път, е било на гърба ни. Освен това е много удобно, ини придава младежки, и елегантен вид. Моето беше черно, а лично аз, ако излизам на среща или имам друг важен повод, винаги се обличам в черно- вярвам, че ми носи късмет, нямам идея защо. 

3. Бяла риза

Да си призная, нямам такава. Но, тя е задължителен елемент от гардероба и трябва да си набавя поне една. Освен нея, може да се снабдявате с още двайсетина, особено, имайки предвид красивите ризи от тюл, които са много актуални в момента. Бялата риза, обаче, винаги е необходима и e задължителна за гаредроба.

4. Елегантната рокля

Може да не я облечете месеци или дори година, но трябва да имате нещо, което да ви кара да ахнете, когато сами се видите в огледалото. Дали ще е класическата малка черна рокля, или нещо в ярки цветове, зависи само от вашите желания.

5. Нещо в стил "girly girl"

Във всяка от нас, дори и да е строга, зряла или бунтарка, дреме момичешка, захаросана и " розова " страна. При някои дреме, при мен, обикновено, бурно излиза наяве. Тук не става дума само за дрехи. Аксесоари, чанта, обувки, принт на сърчица или специален комплект гримове- може да са скрити някъде много дълбоко, но, повярвайте, някой хубав ден ще почувствате остра нужда от тях. Розово, пастелни цветове, волани, къдри и брокат-не може да се даде препоръка, в този случай  просто трябва да изразите себе си. С розовото иначе не се получава..

6. Марковата дреха

Също няма значение типа на дрехата. Купете си нещо марково, защото, както знаем, скъпата инвестиция се възвръща двойно и тройно.

7. Специалният аутфит

Какво ще облечете, ако мъжът на живота ви поиска да се видите сега, веднага? Клише е, но е важно. Зададох си въпроса сама и се оказа, че не знам отговора. Отговорете си и си го купете, заедно с аксесоарите и грима. Никога не се знае кога всъщност може да се влюбим за последно.

8. Палтото

Класическото палто е неизменна част от гардероба ни, защото е подходящо за много случаи. Дължината и цвета се определят според вкуса и ръста ви.

9. Строго елегантна пола или панталон

Те са като бялата риза. Рано или късно, са налага да си ги купим.

10. Красивият пуловер

Нещо много важно, за да се чувстваме красиви и през зимата. Той може да е едноцветен или шарен, но трябва да е от хубава материя и да е мек. Няма да сгрешите, ако се снабдите с някоя по-популярна марка.

11. Романтичната рокля

Дантелата е много добър избор, но може да се спрете и на доста други материи.

12. Спорт

Анорак, клин или долница, кецове- ако в дома ви се разрази пожар, или се наложи спешно да си притимате на помощ на някой от семейството, те влизат в употреба. Шегувам се, разбира се, но, дори и да не спортуваме, този екип е необходим, най-малкото, защото в него винаги се чувстваме комфортно.

13. Дрехата, която искате да оставите на дъщеря си

Тя винаги ще бъде на първа позиция, защото е нещо много специално за вас.

14. Дрехата, която сте получили от майка си

Също. Може да не я харесвате и никога да не я облечете навън, но тя ще остане в гардероба ви, завинаги.






Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: amarila
Категория: Други
Прочетен: 38072
Постинги: 34
Коментари: 8
Гласове: 10
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930