Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
03.01.2019 08:00 - Натурална козметика - открийте истинското си "лице" и го съхранете
Автор: amarila Категория: Други   
Прочетен: 395 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 03.01.2019 11:28

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Слънцето  ще ви целуне и ще ви направи по-красива, но само ако му позволите. Не, това не означава да излезете без слънцезащитен продукт, а да се ограничите с тънък слой от него, запечатан с малко пудра, отново в тънък слой. Природата може да се погрижи за визията ви по-добре, отколкото си представяте.

image 

Когато откриете палитрата на истинското си лице, ще откриете, че блестите със собствената си светлина.  Цветната (и безцветна), декоративна или бяла козметика е коригираща - знаете, че тя ще прикрие несъвършенствата по лицето. Знаете също така и че няма да ги премахне оттам. Ако наблюдавате често женските лица около себе си, знаете  и колко е красива сияйната кожа с малко или без никакъв грим ( което си е рядкост), както и колко неефектно изглежда непочистената кожа с дебел пласт грим, който понякога подчертава дефектите й.

Ако мястото на коригиращата козметика се заеме от натурални продукти за лице, те няма да осигурят същият резултат на мигновено решение. Вместо това, те ще въздействат бавно и незабележиво върху епидермалният слой, защото ще проникнат в слоевете под него, укрепвайки кожата с подходящо pH и формула от природни продукти, адаптиращи се към  текстура с всякакви особености. Природните продукти не дразнят кожата, отличават се с изключително меко докосване, и коригират причините за несъвършенствата, които повечето жени имат. Корекцията не се усеща като чувство върху кожата. Това означава, че е правилна - нито опъването, нито стягането са признак за ефективно въздействие, а напротив. натуралната козметика може да разкрие неподозирани и от самите вас предимства на истинското ви лице. Пак тя може да ви помогне да ги съхраните.

image

Маскирай несъвършенствата, но се стреми да направиш маската ненужна

Природните продукти за лице ще ви помогнат да се запознаете с естествените си предимства, но още по-голямо предимство е, че ще ги предпазва от вредните въздействия на околната среда. Хидратиращи кремове, маски, балсами, пилинг продукти, гелове, шампоани, растителни масла и есенции с натурален произход са продукт на екстракти, извлечени директно от представители на  флората и фауната, природни кристали, минерали и дори скъпоценни камъни.

image

Меко докосване с дълготраен отпечатък, който регенерира и лекува кожата, косата, зъбите и ноктите - последствията от натуралните козметични продукти са винаги благоприятни и почти винаги неочаквано ефективни. Те са леко подценявани,, понеже не дават мигновен ефект. Натуралните продукти никога не го правят. "Магията " не действа по този начин и не се случва незабавно. Резултатът се проявява с течение на времето, деликатно, но дълготрайно. Един ден просто установявате, че неизвестно кога, екстрактите са възстановили възпалената, изсъхнала или повехнала кожа на лицето или тялото, сгъстили са изтощената коса без блясък и са придали нов блясък на ноктите ви.

image

Липсата на синтетични съединения, талк, силикон, консерванти, изкуствени оцветители и ароматизатори, и още някои неизменни съставки на "бялата" и декоративна козметика, всъщност означава сигурен край на възпаленията, алергиите и изкуственото изсушаване на епидермиса. Природните продукти (фитоекстракт, минерални добавки, мед, кислород и др. ) успокояват съществуващи раздразнения, поддържат необходимият процент влага и колаген, и същевременно стимулират регенерацията на клетките. Фоомулата им е природна, но всъщност е сложна. Тя представлява зараждането и развитието на явлението, което наричаме "естествена красота ".

image

image

Природата е не само по-добра грижа, но и повече цвят и блясък

Декоративната козметика с био формули ще подчертае чертите ви, без да потиска текстурата с мощни химични съставки. Химичните съединения са много ефективни и мигновено прикриват и изсушават възпалени и проблемни участъци. Работейки за тоиз ефект, те проникват през порите, като често ги запушват, бивайки главният виновник за раздразнения, алергии и замърсяване, които се проявяват чрез зачервяване или неприятен сив оттенък. Този ефект проличава веднага само върху кожа от свръхчувствителен тип. Ето я е първата причина,  химичната декоративна козметика да е любима на мнозина дами.

imageimage

image

image

Втората е, че консервантите и синтетичните багрила пленяват с видимият си ефект. Обикновено, той се дължи на минерални добавки - полускъпоценни камъни, естествени багрила като индиго, червено цвекло, кармин, какао, кафе, слюда и оксиди на различни фитопродукти. Много жени се изненадват от фактът, че сенките за очи, ружът и бронзантът, червилото, блясъкът за устни и очната линия с природни съставки са дори по-цветни и ярки от другите, и също толкова дълготрайни. Напук на устойчивите митове, те не се изтриват лесно, и разкриват неустоимият естествен цвят на лицето. Той ще ви допадне много, ако сте от жените, които не обичат да лъжат или с други думи - обичат да подчертават, а не  да прикриват.



image

image

Защо да се доверим на сертификатите

Натуралната козметика не е модерна маркетингова стратегия. Тя е популярна от дълбока древност, а всички жени сме се докосвали често до нея чрез домашни маски, балсами за устни, ексфолианти и други собственоръчно приготвени помади. Съвременният  хладилник обаче съдържа продукти, доста по-различни от тези в миналото. Затова, по-разумният начин да се уверите във въздействието на натуралната козметика  е да се доверите на сертифициран продукт. СРК обозначава продукти без вредни за човешкото здраве  и околната среда съставки, а ако към него е добавена маркировка "bio", то суровините за създаването му са преминали през контролирано отглеждане, без добавяне на никакви синтетични торове и химикали към тях.

image

Все по-популярната веган козметика е вариант да се насладите на изцяло натурални екстракти и минерали. Тя обаче е напълно лишена от животински съставки, а не бива да забравяме, че някои от тях имат невероятно положително въздействие върху кожата и косата. Голям процент от веган козметиката не е тествана върху животни, което се прави при останалите видове козметични препарати.

image

Накратко - какво ще ни донесе натуралната грижа

Споделям горещо приеманото за временна мода и дори мит схващане, че най-добрият приятел на естествената красота е природата. Дори и да не говирим за класическа красота, тъй като предпочитанията на всекиго и навсякъде се различават.
Жените приемат козметиката като основна категория грижа, а целите им са едни и същи: нежна, мека и блестяща кожа с минимално количество фини линии, гъста и мека коса, красива бяла усмивка и лъскави нокти.

Не забравяме, че поставяното върху лицето, тялото и косата ни прониква през порите в организма ни, нали? На този факт често се обръща внимание едва след видима реакция на тялото - обрив, зачервяване, лющене, пигментация...Антиоксидантен, противовъзпалителен и антиалергичен са сложни понятия, които се прочитат "по диагонал",  но ся много необходими като присъствие. За да ги разберете по-добре, опитайте да се отнасяте към кожата, косата и зъбите си както към здравето си - обръщайте внимание още  на първите симптоми за проблем. А това го знае всяка жена. Опитайте се да ги разрешите с натурални продукти и споделет резултатите след няколко месеца...












Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: amarila
Категория: Други
Прочетен: 38023
Постинги: 34
Коментари: 8
Гласове: 10
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930