Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
07.01.2020 20:43 - Златните правила при носене на обеци
Автор: amarila Категория: Други   
Прочетен: 1224 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 14.01.2020 22:17

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Обеците за ухо са не просто красиво и атрактивно бижу. Те са неповторим аксесоар, заради качеството си да променят най-изразителната и непроменлива част от тялото ни - лицето. Обеците разкрасяват и преобразяват мигновено. Затова носенето им е почти като ритуал за повечето дами. Този ритуал има свои специални правила, които не са съвсем прости - те се променят почти постоянно, заедно с модните тенденции. спазването на няколко изпитани трикове при избор на обеци обаче, гарантира стилна и ефектна външност, дори в спортно облекло и със семпла прическа.

Да, обеците винаги са по-сполучливото бижу - в ежедневието, за официални събития, та дори и ако искаме да сме красиви по време на сън. Така че не се колебайте да им се доверите - тези украшения могат наистина да са най-добрият ви приятел.

image

Припомняме класическите "златни" правила при носене на обеци, които можете да съчетаеете със свои хрумвания.

Обеците и лицето ви

С обеци - единственото бижу, което променя израза на лицето, можете да се превърнете в пленителна красавица с нежно или екзотично излъчване, или да се загрозите убедително. Обеците "скулптурират" лицето, незабележимо и същевременно много категорично. "Виждам промяна в теб, но не мога да определя кое точно е различното?" е типична реплика, която можем да чуем от познат, когато сме с нови обеци.
image

Какво трябва да знаем за връзката обеци-лице, и как да се възползваме от нея?
  • Изберете обеци, които ще оформят лицето ви
Формата на лицето и контурите на носа, брадичката и очите ни са нашият "паспорт". Той е уникален. Той рядко е съвършен. Гримът, прическата и обеците могат да го променят забележимо. А знаете ли, че обеците могат да заместят напълно ружът и основата за грим, извайвайки чертите ви не по-малко успешно? Комплект обеци могат изцяло да променят излъчването ви, закръгляйки остри черти и издължавайки пухкавите и овални форми.

Затова, може би най-важният критерий при избор на обеци е формата на лицето. Кръглото лице обича ъгли, както и висулки - фини и дълги, без пищни инкрустации с големи камъни. Висулките го издължават, придавайки му по-елегантен вид.

image

Квадратната брадичка и чело изискват "смекчаване" и заобляне - с тази задача се справят успешно халките, висулките с кръгла и капковидна форма, а големите камъни и кристали не се препоръчват и тук.

image

Малката брадичка и широкото чело - напротив, са идеална основа за пищни висулки от камъни, разширяващи се към брадичката, големи капки и други масивни оригинални форми, които акцентират върху долната част на лицето.

image



  •  Съчетайте цвета на обеците с този на очите, кожата и косите си.
Когато подбирате бижута за ушите си, първо определете своя тип, в зависимост цвета на кожата, косите и лицето си. Дамите с коси, очи и тен в топли цветове например - кестенява, тъмночервена, златистокафява, медена и др. тип коса, очи в кафявата и зелената гама, кожа в матов, жълтеникав, слонова кост или меден нюанс, са тип Есен. Те буквално разцъфват с обеци от жълто и розово злато, дърво, кехлибар.

image

Това не означава, че жените със сини очи и черна коса (тип Зима) трябва да се откажат от тези материали, но е сигурно, че ще бъдат много по-ефектни, ако се спрат на сребро, прозрачни и бели камъни, сребърна позлата.


image


Не забравяйте, че вашият тип се определя от нюансите на очите, косата и кожата ви - лешниковите очи например са приети като студен тип, заради зелените нюанси.

Избирайки обеци (метал, дърво, глина, камъчета, мъниста и др. ) в тон с цвета на ирисите ви пък, ще ги накарате да заблестят неотразимо. Сините очи са още по-ярки и пленителни до синя, синьо-лилава, червена и розова гама, кафявите - в компанията на оранжево, охра, златисто, кехлибар и тъмночервени тонове.

image

  

image

Зелените очи съответно изглеждат прекрасно с обеци във всички разновидности на изумруденият цвят.

image
  • Или обемна прическа, или големи обеци
Обеците украсяват лицето, но и косите ни. Контрастът прическа-обеци ще ви донесе елегантност. Сложна прическа - деликатни обеци или фини висулки.

image

Късата прическа a la garcon пък, противно на някои мнения, изглежда прекрасно с пищни дълги висулки с камъни.

image

Дългата и средно дълга свободно пусната коса си отива с големи халки и едри камъни, но и с висулки тип "нишка".

image

Ако косите са украсени с масивна шнола, фиба или диадема, се спираме на дискретни обеци.

image

Добре е украшенията за коси и уши да са в близки материали и цвят. Комбинациите сребро-злато, злато-кожа, кожа-глина, не се препоръчват.

image

Няма как да сте елегантни обаче, ако не съчетаете любимите си обеци с облеклото и грима си.

Обеците - половината от елегантността ни

Палтото (както и шапката, шалът) трябва да се съчетава и по цвят, и като форма с украшенията за ушите ни. Избираме един по-ярък цвят - или на обеците, или на дрехата ни, като двата цвята е добре да са в една гама. Например, яркочервеното палто изисква по-дискретни обеци само от един материал, за предпочитане - благороден метал или негова качествена имитация (сребро, злато, платина).

Едрите щампи върху палто, рокля или костюм, както и голямата яка и деколтето с къдри и волани, също изключват пищните висулки и инкрустации.
image

image

Обратно - черният, белият и сивият цвят изискват подчертаване с ярки цветове и големи декорации - каскади от разноцветни камъни, големи капки, падащи на няколко слоя, сложни фигури, пера и т.н.

image

image

Все пак, когато сте облечени в делови стил, заложете на полускъпоценни камъни или кристали, вместо на ексцентричните пера.
  •  Масивни обеци или масивно колие 
image
Като цяло, колие и обеци изглеждат добре в комплект, само ако са много фина изработка. Солидните бижута на врата и ушите създават ефект на претрупване и се превръщат в кич. Изберете или колие, или обеци, и не забравяйте, че висящите обеци до раменете подчертават деколтето много по-ефектно, отколкото колието с големи камъни.

Големи обеци и солидна гривна, или обеци и сет от няколко гривни, са по-атрактивният начин да подчертаете облеклото си. Гривните могат да бъдат заместени от инкрустиран колан, съчетан с инкрустирани в същите материали и цветове обеци.
  • Официалният тоалет се носи само с благородни метали и скъпоценни камъни
Евтините бижута за уши със сигурност ще унищожат елегантността на всяка маркова рокля. Тук цената на обеците наистина е от значение, защото благородните метали и камъни са скъпи, а на официално събитие е недопустимо да се появите с имитация на злато, сребро, платина, скъпоценни камъни, или с обеци от дърво, кожа, глина, текстил. Дори дребните изкуствени акценти (дантелен ръб, мънисто, глинена фигура) изглеждат просташки и съвсем не на място.

Обеците и настроението ви

Знаем как настроението моментално се отпечатва на лицето ни. Често, то променя изражението ни по-ярко от грима и прическата ни. За щастие, съвременният пазар предлага наистина неизчерпаемо разнообразие от обеци, с които да покажем изразително настроенията и мечтите си. Тези бижута се срещат в хиляди форми и цветове, сред които можем да изберем подходящ комплект за всяко събитие, сезон и  настроение.

image

Ако днес се чувствате силни, изтънчени и уверени в себе си, покажете го с малки перли, тънки висулки, или пера от злато или сребро. В случай, че сте настроени творчески, изберете ръчно изработени обеци в ярки цветове, обеци, покриващи цялото ухо, или само една обеца.

image






Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: amarila
Категория: Други
Прочетен: 38086
Постинги: 34
Коментари: 8
Гласове: 10
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930