Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
06.12.2019 09:23 - "Candy cane" очна линия - стар грим трик с нова популярност
Автор: amarila Категория: Лайфстайл   
Прочетен: 900 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 18.12.2019 17:44

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Коледа е ритуал, дух, настроение, съчетаващ едновременно красота и блясък, вкусна храна и уют. Празникът се популяризира невероятно много през вековете, предимно с декорираното коледно дърво, Дядо Коледа, познат с различни имена в страните по света, и разбира се, подаръците. През последните десетилетия, всеки един от тези символи е придобил огромна маркетингова стойност.

image


 Дотам, че не можем да си представим декември без коледните символи - върху облекла, книжки, битови предмети, декорации...Да работите с коледна шапка, пуловери и панталони на снежинки или чорапи с еленчета, да си купите червено-бяла ( или пък чисто бяла) коледна рокля, която не сте сигурни дали въобще ще облечете, но пък кой знае, или да се концентрирате върху избора на облекло за новогодишната вечер?Закачливото "коледно облекло" е факт от десетилетия, и то в огромен асортимент.  Дамите пък подбират специален коледен грим и маникюр към облекото си. Ключова дума за визия? Да блестим и излъчваме светлина...Златен блясък, заскрежен леден блясък, кристален стъклен блясък.  Блясъкът е това, което трябва да вземете със себе си през декември, където и да и отидете. 
image

image

image

Коледният грим е забележим, с дълбока тоналност, плътна (и сатенена) текстура, наситени цветове. Лицето и ноктите сияят, в тон със светлините из града и свещите/лампичките по елхата, или поне се открояват ясно. Можете да добавите и  апликации. Цветовете? "Коледните" златно, зелено и червено, заедно с бяло, са класически, но могат да бъдат разнообразявани. Коледният грим е пълен с провокации. Огромни мигли, камъчета, брокат, пайети, изкуствени фигурки...Декември не е месецът на семплият грим. През декември подчертаваме и очите, и устните, и скулите си (и веждите), след което оформяме косата си със спрей с блестящи частици. Нищо по-семпло.
image

image
image



През този декември, дамите ще бъдат очаровани от една съвсем не нова идея за очна линия, която обаче за пръв път е вероятно да се превърне в истински хит, след като беше представена по невероятен начин в клипа към новата песен на Кейти Пери. Всъщност, в  "Cozy Little Christmas"  виждаме певицата с няколко вида грим и облекло. Кейти се среща с Дядо Коледа с порцеланова кожа, розови скули, "заскрежени" и тъмносини клепачи, огромни гъсти черни мигли и яркочервени/розовочервени устни. Сред няколкото атрактивни акцента - снежнобялата кожа, ярките устни, блестящите кристалчета върху клепачите, изразителните мигли, бляскавата сребърна диадема с клонче имел, кок с коледни играчки, забелязваме един от най-обичаните коледни бонбони - candy cane. Червено-бялата пръчица от втвърдена цветна захар можете да приготвите и сами, както и да добавите зелени, или розови слоеве. Тя се среща и във вид на кръгъл бонбон. Освен, че е вкусна, се твърди, че носи и специална религиозна символика.

image  image

В клипа, candy cane подчертава огромните зелени очи на певицата, изрисувана с плътни червено-бели кремообразни сенки. В кадър от него, Кейти Пери е облечена с дреха в candy cane разцветка с пришити кристалчета, а малки candy cane"s се спускат от ушите й, докато тя танцува в голяма чаша с мляко. В друг кадър, вече виждаме candy cane върху горният клепач на огромните й зелени очи. 

Очевидно, "захарната" candy cane очна линия съчетава необходимата доза блясък, закачливост и оригиналност, за да поискаме да ни видят с нея. Нещо повече - тя съдържа достатъчна доза захар и коледно настроение, за да нямаме нужда от много други грим акценти. Освен ярко червило.  И съвсем не е нужно да имаме големите изумрудени очи на Кейти Пери, за да ни стои прекрасно, въпреки че светлите очи и бяла кожа са с предимство при този грим. Можем също:

* Да я изрисуваме над клепача, и да съчетаем с розови, червени, зелени или снежнобели сенки за очи
image    

image

* Да я изрисуваме с бляскави (glitter) сенки и да я съчетаем с черна и бяла очна линия, брокат и блестящи частици върху веждите и миглите.

image

* Да я изрисуваме в розово и бяло, вместо в червено-бяло

image

* Да я контурираме

image


* Да нарисуваме малки candy cane"s в ъгъла на окото

image

image

* Да бъде коледният ни лак за нокти и червило

image
image

Абсолютното табу на candy cane очна линия:

В Интернет е пълно с tutorial-и, които ще Ви представят стъпка по стъпка, изрисуването на захарната очна линия, с безброй варианти на комбинации на цветовете. Повечето Ви уверяват колко е лесно да я направите, и как тази очна линия изглежда прекрасно на всеки тип око. Всъщност, това не е вярно. Candy cane не изглежда добре, нарисувана с всякакъв тип грим за очи, на всяко око и всяко лице. Поне ако искате да сте стилни и да добавите холивудски блясък в грима си. Тя е капризен акцент. Или трябва да е изрисувана идеално, по определен начин, или буквално се превръща в панаирджийско оцветяване. Но това го знаете и вие.

* image* Candy cane очната линия винаги се рисува прецизно. Линиите може да са тънки, дебели, или тънки и дебели, но винаги са идеално изрисувани. Тя е акцент и освен идеално нарисувана, трябва да е с плътна текстура (кремообразни сенки или молив). Импровизациите развалят целият грим. Преливането, дори и леко, на цветовете - също. Поне на мен лично, резултатът на снимката не ми харесва. Въпрос на вкус.

image

* Сенки и торбички под очите, фини бръчици, акне и замърсена кожа и най-вече - тъмни кръгове под/над окото - всички тези несъвършенства трябва да бъдат коригирани, ако искате да изглеждате ефектно с тази очна линия. Бял (ако сте мургави, ще го наречем сияен), чист, изравнен тен. С розови скули, а защо не и с лунички, с които Кейти Пери решава да я съчетае?
image
*  Прекалено тънки вежди или зле оформени вежди, прекалено тънки и безцветни мигли. Те са абсолютно табу, ако решите да се гримирате с candy cane. Плътни вежди и мигли, подчертано плътни и изразителни, са задължителната рамка на червено-бялата очна линия. Те може да са черни, бели!, и дори тъмночервени - и миглите, и веждите-, но са идеално оформени и уплътнени.


image
* Оставете имелът върху коледния венец и гирляндите, или го разпръснете по коледната маса. Не че е табу, но не е ли малко кичозен от външната страна на окото Ви? А диадемата в клипа е много стилна - според мен - по-добрият избор, ако сте решили да се украсите с клонки от вечнозелените коледни растения.

Какво заимстваме, за да постигнем бляскавата кукленска визия от клипа:

* Розови скули
* Блясък. Освен пайетите. Във вътрешният и външен ъгъл на окото
* Ярко червило, но в приятен нюанс. Най-ефектно -  към розовата тоналност.
* Спирала за обем
* Маркова основа за грим. Може и с блестящи частици.

Мнение:

Candy cane е доста стара идея в грима. Представена в коледен сюжет, от любима на милиони хора звезда, тя ще се популяризира изключително. Защото какво по-оригинално хрумване как да се впишем красиво на коледното парти в офиса и в новогодишната вечер едновременно, може да има от закачливата очна линия в червено-бяло? "Сладка", приветлива, но и елегантна, като самият клип на "Cozy Little Christmas", който показва коледен уют в доста непретенциозна обстановка, дължащ се до голяма степен и на топлата естествена красота на Кейти.

Според мен, това е новата очна линия на съвременната Снежанка. Тя непременно ще й открие приложение в градска среда. Вероятно, candy cane ще стане също толкова популярна, ако не замести напълно, обожаваните от декемврийския грим "ледени" визии...
image

... и изразителният грим, който избираме за коледните партита:

image


Снимки: Pinterest




Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: amarila
Категория: Други
Прочетен: 37956
Постинги: 34
Коментари: 8
Гласове: 10
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930