Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
27.01.2017 13:19 - Стрийт стайл -най-точната проверка на модните тенденции
Автор: amarila Категория: Лайфстайл   
Прочетен: 357 Коментари: 0 Гласове:
1



 
Започнах да си драскам разни неща тук преди около две години, когато все още редовно пишех рекламни текстове и статии за разни сайтове. Случваше се така, че имах поръчки, но рядко можех да напиша нещо по тези, според мен, най- приятни за работа, теми- мода и тенденции в облекло, грим и аксесоари.

Преди седмици се сетих за това позабравено място, след като влязох в магазин за козметика и видях момиче, което веднага прикова вниманието ми. На пръв поглед, тя не правеше нищо особено- пробваше различни червила, но визията й ми направи доста силно впечатление. Погледнах я по-внимателно и се зачудих, с какво точно тази непозната жена провокира интереса ми. Беше облечена в неутрални цветове, с бежово яке, черен клин и високи боти, без грим с кестенява коса в естествения си цвят. На косата й имаше малка шнола с камъчета, която завършваше небрежен кок, украсен с плитка. След третото настойчиво взиране разбрах, че именно простотата в съчетанието създаваше това усещане за ..стил. Мисля, че това е точната дума. Минималното количество грим, заедно с естествените тонове на косата и бледата кожа, правеха така, че да изпъква само един елемент от визията- блестящата шнола. И беше достатъчно, за да изглежда наистина хармонично и приятно за окото..

Изпитвам особено възхищение от жени, които умеят да сглобяват подобна визия, и то, без да са вложили особени средства. Такова умение си е вид изкуство.

Тези инцидентни размисли затвърдиха убеждението, която изповядвам от дълго време, че модните тенденции могат да се видят ясно по улиците на града. Висшата мода е елитарно изкуство и повечето от нас не могат да се докоснат до нея. Излизайки из града, виждаме стилове, които са малко пречупени и приспособени към нашите географски ширини, както и към

Огледах се по-внимателно, и наблюденията ми показаха, че около 80 % от най-актуалните тенденции в облеклото са част от визията на дамите. Оказа се, че възрастта не е значим фактор и не може да постави ограничения в аутфита. Ето няколко зимни съчетания, които са част от стрийт стайла в моя град. Признавам, че не бих сложила някои от тях, но, наистина, много ми харесва да ги гледам:

1. Тесни кожени панталони с елегантно палто

Наистина не харесвам кожени панталони..Предубеждението ми идва от факта, че ги свързвам с мъжка рок визия, а кожени панталони и мъж са ... Да кажем,че не го приемам като типично ооблекло. В дамска визия и, в съчетание с палто обаче- дълго, или със средна дължина-, изглеждат някак стилно, особено, ако са допълнени от остър ток.

image

2. Чорапи над коляното

Типичен зимен аксесоар. Наричам ги аксесоар, понеже се носят с почти всякакви обувки и създават половината от визията. Виждам ги често,  както с кецове, така и с ботуши над коляното, които също са много актуални през тази зима. Разцветките и принтовете са доста разнообразни. Лично аз ги срещам най-често в един цвят, и в комбинация с къса поличка и къси якета..

image

3. Пухкаво вълнено палто или елек с дълъг косъм


Колкото по- пухкаво, толкова по -модно. Една от емблемите на седемдесетте години продължава да е много модерна и през новите месеци на 2017 г. Съчетанието, което се наблюдава често, е елек или палто, върху вълнена рокля или туника. Оригинално и запомнящо се..

image

4. Палто от овча кожа


Отново се среща предимно в комбинация с вълнена туника и тесни панталони.

image

5. Плетива

Не само, защото времето предразполага, плетивата навлязоха убедително в стрийт стайла през тази зима..Шапки , големи шалове и широки пуловери- всички те са страшно актуални и изглежда почти като пропуск, да излезеш без шапка и шал, дори и да не е толкова студено.

image

6. Широки панталони тип "  пижама  "


Изглеждат доста есктравагантно и признавам, че съм ги виждала само два или три пъти, но ми направиха силно впечатление. Изглеждат много сполучливо, комбинирани с късо кожено яке, или със суичър.


image





Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: amarila
Категория: Други
Прочетен: 38080
Постинги: 34
Коментари: 8
Гласове: 10
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930